Oferta Arhitectura si arta in BudapestaArhitectura si arta in Budapesta - Ungaria

Locatie:
Ungaria,

Traseu:
Traseul Artei in Budapesta

Durata:
3 zile

Cazare:
In functie de hotelul ales

Masa:
Nu are masa inclusa in tarif

Transport:
la cerere

Pret:
Conform oferta


Facilitati:
Cazare ieftina

Descriere:

 

Architectura si arta in Budapesta

          

De-a lungul timpului, au aparut foarte multe stiluri arhitecturale, unele dintre ele de sine statatoare, altele derivate din stiluri ceva mai vechi, adaptate și modificate dupa ideile, descoperirile sau tehnologiile existente la momentul nașterii lor. Ceea ce Budapesta ofera in materie de arhitecturi impresionante este in mare parte si mostenirea fostului regim comunist ce a centralizat eforturile intregului popor in dezvoltarea Budapestei ca oras modern. Astfel, pe langa numeroasele monumente si piese de arhitectura, Budapesta gazduieste si colectii impresionante de sculpture si tablouri ale marilor pictori din intreaga lume.
In cele ce urmeaza va prezentam o scurta introspectie in istoria artei, traditiei si arhitecturii interioare regasita  in muzeele Budapestei:

 

 

Muzeul de Arte Aplicate

 

Muzeul cu o structura marcata de un splendid stil Art-Nouveau a fost ridicat la sfâraitul secolului al XIX-lea. Cele mai pretuite colectii ale sale constau dintr-o gama variata de exponate, precum covoare medievale otomane, sticlarie Tiffany, mobila frantuzeasca si decoratii baroce din aur. Pentru persoanele interesate în domeniul artelor aplicate, o vizita la acest muzeu se poate transforma într-o autentica revelatie. Trei filiale notabile ale Muzeului de Arte Aplicate din Budapesta sunt Muzeul Gyorgy Rath, Muzeul de Arta Orientala Hopp Ferenc si Muzeul Castelului Nagytetenyi. În mod evident, este vorba despre o institutie de mare impact si importanta pentru viata culturala a Budapestei.
De-o parte si de alta a pietei principale se afla cele doua muzee: in stanga, Muzeul de Arta, care si-a deschis portile in 1906 si gazduieste peste 120 000 de lucrari, iar in dreapta Galeria de Arta, care s-a deschis in 1895 si este cea mai mare galerie din Ungaria.

 

Muzeul de Arte Frumoase